MasterChef Türkiye’nin sevilen jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, Ceyda Düvenci’nin sunumuyla NTV ekranlarında izleyiciyle buluÅŸan “BambaÅŸka Sohbetler†programına konuk oldu.
“YEMEK HER ÅžEYİN ŞİFASI”
“Yemek her ÅŸeyin ÅŸifası aslında” diyen Mehmet Åžef, “Çorbalar var… Mesela bizim Bolu’da kızılcık tarhanası vardır. Ne hikmetse bol sarımsaklı kızılcık tarhanası çocukluÄŸumuzdaki en büyük ilaçtır. İşin içine ÅŸefkat de giriyor. O çorba anne tarafından yapıldığında daha çabuk iyileÅŸiyorsunuz. Bunun psikolojik bir tarafı var bence” ifadelerini kullandı.
“BİZİM DERDİMİZ STANDARTI SAÄžLAMAK”
Ceyda Düvenci’nin “Åžefler mutfakta neden sertler?” sorusuna yanıt veren Yalçınkaya, ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Sürekli mutfağın içinde bağıran adamlar var gibi görünüyor ama orada olay şöyle oluyor… Bizim derdimiz standartı saÄŸlamak ve müşterinin hak ettiÄŸini vermek. Biz belirli bir zaman zarfında o yemeÄŸi hazırlamak zorundayız. Ve bunu aynı anda yüzlerce kiÅŸi için yapınca ‘Lütfen domates verir misin?’ diyerek bunu baÅŸaramayız. Servis süresince her ÅŸeyin kusursuz ilerlemesi gerekir ve o ÅŸefkati servis bittiÄŸinde ekibimize gösteririz. Sonuç olarak restoranlar da ÅŸefkat yuvası deÄŸil. Müşteriler bizi seçip geliyorsa bu konuda hata kabul etmek ne yazık ki mümkün deÄŸil.”
“İNSANLARIN DAMAK TADININ ANNEDEN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Anne eli lezzeti hakkında da konuÅŸan Mehmet Yalçınkaya, “Baktığınızda herkesin en iyi ÅŸefi annesidir. Ben insanların damak tadının anne sütünden geçtiÄŸini düşünüyorum. Birçok ÅŸefin menüsünde annesinden bir yemek mutlaka vardır” dedi.
GeliÅŸmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV‘ye abone olun. Abone Ol Mehmet Yalçınkaya’dan “Åžefler mutfakta neden sert?” sorusuna yanıtMasterChef Türkiye yarışmasının jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya, “BambaÅŸka Sohbetler†programına konuk oldu. Yarışmadaki tatlı sert tavırlarıyla tanınan Yalçınkaya, “Åžefler mutfakta neden sert?” sorusunu cevapladı.
Haber Merkezi18.02.2025 – 19:48
Haberler
MasterChef Türkiye’nin sevilen jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, Ceyda Düvenci’nin sunumuyla NTV ekranlarında izleyiciyle buluÅŸan “BambaÅŸka Sohbetler†programına konuk oldu.
“YEMEK HER ÅžEYİN ŞİFASI”
“Yemek her ÅŸeyin ÅŸifası aslında” diyen Mehmet Åžef, “Çorbalar var… Mesela bizim Bolu’da kızılcık tarhanası vardır. Ne hikmetse bol sarımsaklı kızılcık tarhanası çocukluÄŸumuzdaki en büyük ilaçtır. İşin içine ÅŸefkat de giriyor. O çorba anne tarafından yapıldığında daha çabuk iyileÅŸiyorsunuz. Bunun psikolojik bir tarafı var bence” ifadelerini kullandı.
“BİZİM DERDİMİZ STANDARTI SAÄžLAMAK”
Ceyda Düvenci’nin “Åžefler mutfakta neden sertler?” sorusuna yanıt veren Yalçınkaya, ÅŸu ifadeleri kullandı:
“Sürekli mutfağın içinde bağıran adamlar var gibi görünüyor ama orada olay şöyle oluyor… Bizim derdimiz standartı saÄŸlamak ve müşterinin hak ettiÄŸini vermek. Biz belirli bir zaman zarfında o yemeÄŸi hazırlamak zorundayız. Ve bunu aynı anda yüzlerce kiÅŸi için yapınca ‘Lütfen domates verir misin?’ diyerek bunu baÅŸaramayız. Servis süresince her ÅŸeyin kusursuz ilerlemesi gerekir ve o ÅŸefkati servis bittiÄŸinde ekibimize gösteririz. Sonuç olarak restoranlar da ÅŸefkat yuvası deÄŸil. Müşteriler bizi seçip geliyorsa bu konuda hata kabul etmek ne yazık ki mümkün deÄŸil.”
“İNSANLARIN DAMAK TADININ ANNEDEN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Anne eli lezzeti hakkında da konuÅŸan Mehmet Yalçınkaya, “Baktığınızda herkesin en iyi ÅŸefi annesidir. Ben insanların damak tadının anne sütünden geçtiÄŸini düşünüyorum. Birçok ÅŸefin menüsünde annesinden bir yemek mutlaka vardır” dedi.
GeliÅŸmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV‘ye abone olun. Abone Ol
Haber Kaynak : NTV.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
30 Nisan 2025SPOR
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025SPOR
30 Nisan 2025SPOR
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025GÜNDEM
30 Nisan 2025